Meerpaal Solar kit - Elektrische aansluitingen en aansluitdoos

Meerpaal Solar kit - Elektrische aansluitingen en aansluitdoos

Montagekistmontage aansluitkastmontage
Monteer de aansluitdoos verticaal op een niet-ontvlambaar substraat, waarbij de elektrische aansluitingen naar beneden gericht zijn. Het hoofdstuk Afmetingen tekeningen van deze handleiding bevat een dimensietekening van de zonnepanelen en Verbindingsdoos. Deze tekening geeft ook de bevestigingsgaten aan. Let op een minimale speling van 10 cm onder en boven de Junction Box-lader voor optimale koeling.

Elektrische aansluitingen
Gebruik flexibele, meerstrengse koperen kabels voor de batterij- en PV-aansluitingen.
Het wordt aanbevolen om een 6 mm2 / AWG10 kabel te gebruiken voor het aansluiten van de PV panelen in serie en op de aansluitdoos. Voor het aansluiten van de belastingsuitgang op de Parklio meerpaal wordt aanbevolen om ten minste 2,5 m m2 / AWG14 draad te gebruiken.
De draaddiameter kan variëren afhankelijk van de installatieafstand van de PV-panelen tot de aansluitdoos en de aansluitdoos van Parklio.
De diameter van de afzonderlijke streng van de gebruikte kabel mag niet hoger zijn dan 0,4 mm (0,016 inch) of een oppervlakte van meer dan 0,125 mmÂ2 (AWG26). Een 25 mm2 kabel moet bijvoorbeeld ten minste 196 strengen hebben (klasse 5 of hoger stranding volgens VDE 0295, IEC 60228 en BS6360). Een AWG2-meterkabel moet ten minste 259/26 stranding hebben (259 strengen AWG26). Voorbeeld van geschikte kabel: klasse 5 “Tri-rated-kabel (het heeft drie goedkeuringen: Amerikaanse (UL), Canadese (CSA) en Britse (BS)).
In het geval van dikkere strengen zal het contactgebied te klein zijn, l en de resulterende hoge contactweerstand zal ernstige oververhitting veroorzaken, wat uiteindelijk resulteert in brand. Zie de onderstaande afbeelding voor voorbeelden van welke kabel u wel en niet moet gebruiken.

Waarschuwing! Controleer de polariteit voordat u de batterij en PV-spanning aansluit. Volg de juiste installatieprocedure die in dit artikel wordt beschreven. Koppel de batterij-, belasting- en PV-aansluitingen op 0,75 Nm.

De Parklio Solar kit wordt geleverd met voorbedrade batterijen en oplaadcircuits. Het installatieprogramma moet de PV-panelen aansluiten op de aansluitdoos, de belastingsuitgang op de Parklio-meerpaal en de PV-aansluiting aarden.

Afbeelding: Verbindingsdoos Componenten

Afbeelding: Junction Box-terminallocaties

Voordat u de aansluitdoos aansluit, moet u ervoor zorgen dat de schakelaar van de zonne-ontkoppeling, de batterijschakelaar en de uitgangsstroomonderbreker zich in de losgekoppelde positie bevinden. Sluit eerst de twee meegeleverde fotovoltaïsche panelen in serie aan: de negatieve terminal van het eerste paneel moet worden aangesloten op de positieve terminal van het tweede paneel. Sluit vervolgens de fotovoltaïsche paneel aan op de SOLAR - ingang van de aansluitdoos en de positieve leiding van het paneel aan op de SOLAR + ingang van het aansluitdoos. Sluit de lading van de aansluitdoos aan op de Parklio-meerpaal.
Nadat alle aansluitingen zijn gemaakt, controleert u de aansluitingen en schakelaar Batterijontkoppeling in. Wacht 10 seconden zodat de oplader kan worden ingeschakeld. Schakel daarna de LOAD-uitgangsstroomonderbreker in. Schakel ten slotte de SOLAR Disconnect stroomonderbreker in. De juiste aansluitvolgorde is nodig om de automatische systeemspanningsdetectie goed in te stellen. Het niet volgen van de juiste procedures kan de lader en/of de installatie uitschakelen of beschadigen.

Afbeelding: Verbindingsdoos Aansluiting Dia