Fotovoltaïsche modulemontage - Aardinging

Het moduleframe moet goed geaard zijn. De aardingsdraad moet goed aan het moduleframe worden bevestigd om een goed elektrisch contact te garanderen. Gebruik het aanbevolen type, of een gelijkwaardige, connector voor deze draad. Als het steunframe van metaal is gemaakt, moet het oppervlak van het frame gegalvaniseerd zijn en een uitstekende geleidbaarheid hebben.

We raden de lay-in nok aan bij het aarden (Cat. Nee. Nee. GBL4-DBT wordt aanbevolen door de producent). Monteer de aanbevolen aardingsnok aan het aluminium frame met behulp van een roestvrijstalen M3- of M5 schroef en hardware zoals hieronder weergegeven. Opmerking: Er zijn twee aardingsgaten van verschillende grootte, waarvan de kleinere wordt uitgefaseerd.

Verder zijn de opbouw van hardware voor de montage van de aardingsnok hetzelfde - behalve de M3-schroef, waarbij een extra latreiniger direct onder de M3-schroefkop wordt gemonteerd. De sterrenreiniger wordt direct onder de aardingsnok gemonteerd en maakt elektrisch contact door de geanodiseerde coating van het aluminium frame te penetreren. De schroefassemblage is verder uitgerust met een vlakke wasmachine, vervolgens een gespleten slotwasser en tenslotte een moer om de hele assemblage vast te zetten, zoals afgebeeld. Het aanbevolen koppel van M3- of M5 schroefassemblages is 0,8 NM of 1,5 NM